Kávová zrna pochází z malých rodinných farem. Kávovníkové „zahrady“ jsou ekologicky obhospodařovány. Farmáři za pěstování kávových zrn dostávají podporu 80 centů za 1 kg zelených kávových zrn na zachování stávajícího způsobu pěstování kávových zrn. Jedná se vždy o ruční sběr.
Lokalita: Plantáže se nachází v regionu Aceh, Tengah. Pěstuje se ve výšce 1050 – 1400 m. n. m.
Zpracování: Jedná se o ruční sběr. Kávová zrna jsou zpracována polosuchou metodou. Dvojité třídění.
Chuť: Káva se vyznačuje plným tělem, připomíná sladkost sirupů, melasy, tropického ovoce, mandlí, ořechů, čokolády (dle způsobu – druhu pražení).
Doba sklizně: červen až září
Odrůda: TIMOR ATENG
Kategorie: | Zelená káva |
---|