Historie pěstování kávovníků se datuje již do roku 1889. Později, v roce 1927 byla přivezena (propašována) semena kávovníků z Jamaiky (světově proslulá Jamaica Blue Mountain) do oblasti Wahgi Tal a zde zasazena.
Lokalita: V nadmořské výšce 1500 m. n. m. naleznete Wahgi Tal, kde se nachází oblast plantáží Sigri. Tyto plantáže mají 50-ti letou tradici v pěstování kávovníků, a to díky pečlivé kontrole kvality a jedinečným klimatickým podmínkám (panuje zde chladné klima a oblast je bohatá na srážky). Po celou tuto dobu se řadí svou kvalitou mezi nejvyhlášenější místa pěstování kávovníků na světě. Pěstována ve výšce 1300 – 1800 m. n. m.
Zpracování: Kávové třešně jsou sušeny na slunci a zpracovány mokrou metodou. Třešně jsou ručně sbírány.
Chuť: Tato káva má hluboké a intenzivní tělo, jemně intenzivní charakter. Káva se vyznačuje jedinečnou chutí ostružin, švestek a borůvek.
Doba sklizně: duben – září
Odrůda: ARUSHA, BOURBON a MUNDO NOVO
Kategorie: | Pražená káva |
---|